Інформаційний простір потрібно захищати так само, як державні кордони, – Сергій Висоцький (відео)
четвер, 4 жовтня 2018, 12:07

Інформаційний простір країни необхідно захищати так само ретельно, як державні кордони.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Сергій Висоцький, коментуючи з парламентської трибуни проект постанови №9157 "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

"Петиція про припинення мовлення проросійських телеканалів набрала на сайті Верховної Ради тисячі голосів. В 2014 році ворог прорвав наші державні кордони. Зараз він штурмує наші внутрішні кордони – кордони інформаційного простору. Так само, як ми захищаємо наш державний суверенітет, ми повинні захистити від проросійської брехні та маніпуляцій наш суверенний інформаційний простір", – наголосив Висоцький.

"Свобода слова - це право кожного громадянина України мати неупереджену, правдиву і збалансовану інформацію. Це не індульгенція для проросійських телеканалів на знищення нашої держави під дудку російських відповідальних товаришів. Цією постановою ми захищаємо свободу слова і повертаємо цьому поняттю саму його суть", – пояснив народний депутат.

"Чи маємо ми право на пасивність, чи маєте ви право на пасивність у цьому питанні? Чи можете як політики відсторонитися від цього рішення? Ні, ні і ще раз ні!", – наголосив представник "Народного фронту".

За його словами, депутатам під силу зупинити гангрену "руського миру".

"Не біжіть від питання проросійської пропаганди. Парламент, як вищий законодавчий орган, повинен взяти на себе політичну відповідальність і ухвалити відповідальне рішення", – закликав Сергій Висоцький.

"Хто не голосує зараз за ухвалення цієї постанови, той показує, що він, користуючись інформаційним простором, користуючись ефірами цих телеканалів, підіграє Росії в знищенні нашої держави. Право парламенту – ухвалювати тяжкі, але необхідні рішення. Зараз це право – на вашому розгляді, ми можемо прийняти відповідальне рішення і повинні захистити наш суверенний інформаційний простір від росіян. Правда переможе!", – наголосив він.

Верховна Рада ухвалила Постанову №9157 за основу і в цілому 229 голосами.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua