Інформаційний простір України залишається окупованим, - Микола Княжицький (відео)
середа, 13 квітня 2016, 11:15

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення має зробити все, щоб покарати ті теле- і радіокомпанії, які не показали своїх справжніх власників.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Микола Княжицький з парламентської трибуни.

Він наголосив, що інформаційний простір України досі залишається окупованим.

"Він окупований, тому що, хоча закон про прозорість медіа-власності набув чинності, ціла низка телеканалів та ТРК або не вказали, хто є їхнім кінцевим власником, або подали так званих фіктивних власників – Серджіоса Демілопоуса та інших кіпріотів", - сказав Княжицький.

"І поки ми не зробимо все, щоб інформація про справжніх власників українських медіа була відомою, доти російський окупант пануватиме в нашому ефірі. І саме тому Національна рада з питань телебачення та радіомовлення має зробити все, щоб покарати ті теле- і радіокомпанії, які не показали своїх справжніх власників у визначений термін", - додав представник "Народного фронту".

Ще однією проблемою Микола Княжицький назвав контент країни-окупанта, який було заборонено парламентом.

"Соромно дивитися на те, як переписуються між собою різні українські відомства з приводу того, хто має відповідати за заборону. І коли СБУ звертається до міністра культури з певними звинуваченнями, мовляв, мало він забороняє російського контенту, це виглядає, як мінімум, смішно, бо в законі, одним із співавторів якого також є я, чітко сказано, що СБУ, РНБО та Нацрада з питань телебачення та радіомовлення складають список осіб, які являють собою небезпеку для Української держави, і трансляція творів з участю цих осіб є забороненою", - зазначив народний депутат.

"Яким би не був наступний уряд, якщо ми не захистимо наш інформаційний простір, не скористаємося складною ситуацією, яка склалася, й не побудуємо нормальну державну Україну, яка в змозі боронити себе й бути рівною серед європейських народів, усі наші розмови про уряд, без розуміння важливості культурного аспекту розвитку нашої країни, все одно не приведуть нас до перемоги", - резюмував Княжицький.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua