Іноземні інвестиції зростають – це результат двох років урядових реформ у непростій ситуації, - Михайло Хміль
п’ятниця, 27 травня 2016, 14:10

Зростання іноземних інвестицій в Україну в 1-му кварталі 2016 року є результатом реформ Уряду Яценюка, які треба продовжувати.

Про це заявив народний депутат від "Народного фронту", секретар Комітету з питань промислової політики та підприємництва Михайло Хміль, коментуючи показники іноземних інвестицій, оприлюднені Державною службою статистики.

"Статистика першого кварталу показала зростання прямих іноземних інвестицій в Україні на 338 мільйонів доларів, порівняно з початком року. А зростання за минулий рік склало 4,9 мільярдів доларів. І це попри війну, зменшення внутрішнього споживання, здешевшання нашого експорту в світі! Пояснення: успішна стабілізаційна фінансова політика Уряду Арсенія Яценюка, успішні реформи в ключових галузях", - наголосив Хміль.

"Звісно, спричинений російським вторгненням відплив іноземних інвестицій триває - але паралельно до України заходять нові інвестори. Вони бачать реальні зрушення й вірять у них. За сухими цифрами - десятки конкретних нових інвестиційних проектів у різних галузях та регіонах: порти, елеватори, заводи автозапчастин, вітроелектростанції", - сказав народний депутат.

Сприятливий інвестиційний клімат, наголосив він, створюється очікуваннями, що діючий Кабмін продовжить низку конкретних реформ, запущених попереднім урядом.

"Інвесторів надихають не тільки макроекономічні й фінансові заходи стабілізації від Яценюка, а й, насамперед, масштабні реформи, які він ініціював, запустив, підготував на рівні законопроектів. Антикорупційна реформа державного управління, суцільне впровадження системи ProZorro, заміна керівників держпідприємств через прозорі конкурси; подальша реорганізація держкомпаній з виходом на прозорість і бездотаційність; демонополізація енергетики й транспорту; прозора приватизація - все це спрацювало в східних країнах Євросоюзу. Інвестори вклалися там в 2000-х роках, успішно реалізували проекти - і тепер найсміливіші з них хочуть розширюватися на Україну, де Яценюк ініціював аналогічні реформи. Тому "Народний фронт" простежить, щоб Кабмін Володимира Гройсмана продовжував і виконував розпочате попереднім Урядом. Іншого шляху просто немає" - відзначив Хміль.

Як відомо, за даними Держстатистики, прямі інвестиції нерезидентів в Україні (наростаючим підсумком) на 1 квітня 2016 р. сягнули 50708,8 мільйонів доларів США, тоді як на 1 січня цей показник складав 50370,9 млн. дол. Станом на 1 січня минулого року в Україні було 45744,8 мільйонів доларів США прямих іноземних інвестицій.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua