Інваліди АТО та члени сімей загиблих отримають належне пенсійне забезпечення, - Людмила Денісова
четвер, 3 вересня 2015, 11:34

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендував парламенту прийняти за основу законопроект про внесення зміни до статті 3 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» (щодо доповнення переліку осіб, які мають право на пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їх сімей) (реєстр. № 2345а).

За словами одного з авторів законопроекту, Голови Комітету, члена фракції «Народний фронт» Людмили Денісової, запропоновані зміни до законодавства дозволять забезпечити належну пенсію для добровольців або осіб, залучених до проведення АТО, які отримали поранення і стали інвалідами. Так, на сьогодні через відсутність відповідного страхового стажу, такі особи або ж члени сімей загиблих отримують незначну пенсію або ж взагалі позбавлені такого права.

«Для них та їхніх родин ми передбачаємо соціальний захист нарівні з військовослужбовцями, з якими вони разом відстоюють нашу Батьківщину», - підкреслила Людмила Денісова.

Представник «Народного фронту» також повідомила, що законопроектом пропонується включити до переліку осіб, які мають право на пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їх сімей:

- осіб, які стали інвалідами у зв’язку з пораненням, каліцтвом, контузією або внаслідок захворювання, пов’язаного з безпосередньою участю в АТО або забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення;

- членів їхніх сімей та членів сімей осіб, які загинули (померли) внаслідок поранення, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров'я, одержаних під час безпосередньої участі в АТО або забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах її проведення.

Крім того, Людмила Денісова повідомила, що на засіданні Комітету рекомендовано парламенту прийняти за основу та в цілому законопроект про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю України (щодо працівників приватних осіб-підприємців, призваних на військову службу).

Законопроектом пропонується визначити гарантії для працівників, які працювали у фізичних осіб-підприємців та призвані як на строкову військову службу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, так і для тих, які були призвані під час мобілізації, на особливий період.

«Для таких осіб будуть забезпечені права щодо збереження місця роботи, посади, а також на час призову здійснюватиметься компенсація із бюджету в розмірі середнього заробітку на підприємстві, де вони працювали», - зазначила Людмила Денісова.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua