Інвестиційний форум Нідерланди-Україна підтвердив, що зараз найкращий час для інвестицій в Україну, - Наталія Кацер-Бучковська
середа, 30 березня 2016, 16:42

Інвестиційний бізнес-форум Нідерланди-Україна, який проходить сьогодні, 30 березня, у місті Нутдорп (Королівство Нідерландів), підтвердив, що зараз найкращий час для інвестицій в Україну.

Про це заявила представник фракції «Народний фронт», керівник депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Королівством Нідерландів Наталія Кацер-Бучковська за результатами участі у бізнес-форумі.

Вона зазначила, що бізнес-форум був організований спільно Агентством підприємців Нідерландів, Міністерством закордонних справ Королівства Нідерландів у співпраці з Кабінетом Міністрів України, Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

«Цей форум став площадкою для промоції України, залучивши до дискурсу про переваги Угоди про асоціацію представників урядових та бізнес-кіл обох країн», - сказала народний депутат.

За словами Наталії Кацер-Бучковської, можна навести багато історій успіху голландського бізнесу в нашій країні за 25 років незалежності. Голландські підприємці постійно інвестують у перспективні сектори економіки України, зазначила вона.

Крім того, парламентар зауважила на тому, що завдяки зусиллям Уряду і парламенту під час підготовки до введення в дію Угоди про асоціацію та зони вільної торгівлі  між Україною та ЄС наша держава досягла певних успіхів та змогла вирішити частину об’єктивних проблем, через які багато можливостей для співпраці між двома країнами залишалися недоступними. Серед основних таких проблем вона назвала слабке інвестиційне законодавство, слабкий захист і гарантування інвестицій.

Як повідомила Наталія Кацер-Бучковська, в рамках бізнес-форуму відбулися чотири тематичні панельні дискусії, одна з яких була присвячена питанням енергетики та енергоефективності.

«Я не втомлююсь повторювати, що Україна і Нідерланди мають просто відкрите навстіж «вікно можливостей» для співпраці в енергетичній сфері. І мова йде не лише про так би мовити традиційні для України сектори енергетичного комплексу (зокрема, газ). Голландія є джерелом інноваційних енергетичних рішень. Співпраця в секторі альтернативних джерел енергії має інвестиційний потенціал для обох сторін, для реалізації якого, зокрема, і потрібна Угода про асоціацію з ЄС», – наголосила народний депутат.

В цілому, на думку керівника депутатської групи міжпарламентських зв’язків з Королівством Нідерландів, цей бізнес-форум позитивно вплине на розвиток інвестиційної співпраці між двома країнами, а також посилить кампанію на підтримку ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС перед голландським референдумом щодо цього питання, призначеного на 6 квітня ц. р.

«До референдуму залишився рівно тиждень. За 7 днів голландці вирішуватимуть долю всієї Європи. Сподіваюся, що цей форум остаточне зніме всі питання щодо економічних переваг для обох сторін», - резюмувала Наталія Кацер-Бучковська.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua