Інвестори мають розпоряджатися землею, яка належить об’єкту приватизації, - Ігор Лапін (відео)
понеділок, 2 квітня 2018, 13:48

З метою підвищення інвестиційної привабливості українських підприємств необхідно законодавчо врегулювати питання права потенційних інвесторів розпоряджатися землею, яка належить об’єкту приватизації.

Про це заявив представник фракції “Народний фронт”, перший заступник голови Спеціальної контрольної комісії Верховної Ради України з питань приватизації Ігор Лапін під час засідання Погоджувальної ради.

“Досить часто під час виставлення на продаж об’єктів у 2018 році, ми занижуємо інвестиційну привабливість, позбавляючи потенційних покупців права розпоряджатися землею, яка належить об’єкту приватизації. В цій частині найближчим часом ми представимо законопроект, в якому буде запропоновано алгоритм вирішення цього питання, адже це вже передбачено в Земельному кодексі і ця норма була у попередньому законі. На це потрібно звернути увагу”, - заявив перший заступник голови Спецкомісії.

Також Ігор Лапін повідомив, що наразі триває практична фаза виконання закону “Про приватизацію державного та комунального майна”, що має забезпечити надходження до Державного бюджету у розмірі 21 мільярд гривень.

За словами народного депутата, процес приватизації державного майна відбуватиметься за допомогою електронних аукціонів, згідно із порядком та умовами, затвердженими Кабінетом Міністрів, та переліком об’єктів малої приватизації, затвердженим Фондом державного майна на 2018 рік.

У той же час, за словами Ігоря Лапіна, згідно з аналізом Спеціальної контрольної комісії з питань приватизації однією з основних проблем є “невиконання інвестором інвестиційних зобов’язань”.

Крім того, як наголосив представник фракції “Народний фронт”, на контроль Спецкомісії взято питання ризиків, пов’язаних з тим, що “досить великою часткою обленерго володіють особи, які є у санкційному списку”.

“Це вже питання до правоохоронців і кримінальної відповідальності за фінансування тероризму. Я вважаю неприпустимим, коли терористів фінансують за допомогою українських обленерго в тому числі. Тому питання санкцій і кримінальної відповідальності – це вже до наших силовиків. Я хочу звернути на це їх особливу увагу”, - резюмував Ігор Лапін.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua