Ірина Єфремова: Необхідно провести прозорий конкурс щодо архітектурного рішення на харківському майдані Свободи
понеділок, 6 лютого 2017, 15:29

Найбільша площа Європи заслуговує на значно більше, ніж встановлення чергового «монументу», який харків’яни вже встигли охрестити  Одороблом.

Так прокоментувала ситуацію навколо оприлюднення результатів конкурсу щодо проекту монументу для харківського майдану Свободи народний депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Ірина Єфремова.

Мова йде про конкурс, проведений міською владою, стосовно композиції, яка має бути побудована на місті пам’ятника Леніну, повідомили в прес-службі Харківської обласної партійної організації «Народного фронту».

«У мене забракло слів, коли я дізналася про черговий кричущий факт кулуарщини та ошуканства довкола зведення пам`ятника на майдані Свободи. Той архітектурний проект, який цілком у дусі харківського мера «переміг» на не менш «об’єктивному» конкурсі, викликав цілком прогнозоване за таких обставин обурення та спротив громадськості», - наголосила депутат.

Вона зазначила, що, безумовно, підтримала б будь-яке рішення, яке б «приймалося по-справжньому незалежними експертами та з урахуванням думки не лише кишенькової громадськості, а великого кола дійсно небайдужих харків`ян». 

«В реальності нас знову намагаються ввести в оману через конкурс, де мало того, що всі члени журі залежні від міської влади, а дехто взагалі – навіть з етичної точки зору не мав права брати участі у визначенні переможця, оскільки має особисту зацікавленість», - підкреслила Ірина Єфремова та додала, що необхідно, відкинувши абсолютно нікому не потрібний поспіх, провести чесне, прозоре та відкрите обговорення можливої архітектурної композиції.

«Найбільша площа Європи заслуговує на значно більше, ніж встановлення чергового «монументу», який харків’яни вже встигли охрестити  Одороблом. У Харкові багато талановитих архітекторів та й просто творчих особистостей з креативним, модерновим мисленням, для яких буде честю створити унікальний символ для майдану з такою промовистою назвою. Ми зобов`язані надати їм такий шанс! Свободолюбивий і проукраїнський Харків має уособлювати вистраждані століттями символи своєї держави!», - наголосила народний депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua