Іванющенко має понести покарання за вчинені ним злочини, - Тетяна Чорновол (відео)
вівторок, 14 червня 2016, 15:51

Правоохоронні та антикорупційні органи України мають притягнути Юрія Іванющенка до кримінальної відповідальності, яка буде адекватною вчиненим ним злочинам, серед яких -  організація сепаратизму на Донбасі та корупція на харчуванні армії.

Про це заявила представник фракції "Народний фронт" Тетяна Чорновол під час брифінгу у парламенті.

Вона нагадала, що нещодавно Іванющенко був знятий з розшуку Інтерполу на підставі рішення Апеляційного суду Києва.

Однак, за її інформацією, Вищий спеціалізований суд України невдовзі буде розглядати законність та обґрунтованість ухвали вищезгаданого суду щодо закриття кримінального провадження, в якому є підозрюваним Юрій Іванющенко, а також – зняття його з розшуку.

Як зазначила Тетяна Чорновол, "адекватність висунутих Іванющенку звинувачень в Україні не адекватна вчиненим ним злочинам", тому вона ініціювала низку депутатських звернень до Генеральної прокуратури, Служби безпеки та Національного антикорупційного бюро "щодо порушення кримінальних справ, які відповідають рівню злочинів, що були вчинені Юрієм Іванющенком".

Зокрема, за словами Чорновол, вона передала СБУ заяву про те, що саме Юрій Іванющенко був організатором і фінансистом сепаратизму на Донбасі.

"В цій заяві я вказала про події, коли були захоплені органи влади, і ниточка організації цього захоплення якраз тягнеться до цього персонажа. Тому я вважаю, що справа щодо захоплення органів влади в Маріуполі 9 травня є тою базовою справою, за якою Юрія Іванющенка можна притягнути за організацію сепаратизму на Донбасі", - додала вона.

Крім того, звертаючись до ГПУ та НАБ, Тетяна Чорновол просить порушити проти Іванющенка кримінальне провадження за статтею 255 "Створення, організація та керівництво злочинною організацією з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів".

"В цій заяві я надала факти, що, зокрема, ті особи, які зараз проходять у справі про розкрадання "кіотських коштів" (у цій справі є підозрюваним Іванющеко. – Ред.), фігурують і у низці інших корупційних злочинів в Україні", - розповіла вона.

Так, за словами народного депутата, колишній керівник Державного агентства екологічних інвестицій Владислав Якубовський, який наразі перебуває у розшуку у справі "кіотських коштів", так само був у керівництві скандально відомої приватної фірми "Мезон-К", яка займалася харчуванням солдат у 2008 році і постачала армії продукти вдвічі-втричі дорожче за їх ринкову ціну.

"І саме через цю фірму корупційні кошти потрапляли в злочинну організацію, яку очолював Юрій Іванющенко", - зазначила вона.

На думку представника фракції "Народний фронт", наразі є сенс об’єднати у єдине кримінальне провадження справи про розкрадання "кіотських коштів" та коштів Міністерства оборони через харчування армії фірмою "Мезон-К".

Народний депутат навела також інші факти розкрадання коштів на харчуванні армії, в яких замішані особи, пов’язані з Іванющенком.

"Тому ми бачимо діяльність єдиного злочинного угруповання, метою якого було отримання корупційних доходів як в темі розкрадання "кіотських коштів", так і в темі харчування армії, починаючи, зауважу, з 2007 року. Я вважаю, що на чолі цієї організації стоїть Юрій Іванющенко",  - наголосила вона.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua