Із членством України в ЄС і НАТО завершиться історичне об’єднання Європи - Арсеній Яценюк в річницю Фултонської промови
п’ятниця, 5 березня 2021, 10:49

З членством України в ЄС і НАТО і з нашою підтримкою Білорусі, Молдови, Грузії неминуче завершиться історичне об’єднання Європи, - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у річницю Фултонської промови Черчилля.

Він нагадав, що нині 75 років, як Вінстон Черчилль виголосив історичну промову у Фултоні: «Саме тоді він перший сказав, що Москва відгородила «залізною завісою» підневільні народи Східної Європи».

Як і 75 років тому, так і зараз Росія залишається центром міжнародної агресії, підкреслив лідер НФ: «Як тоді, так і сьогодні Москва намагається упокорити сусідів і розділити Захід».

Водночас, зазначив він, зміни є: «Всі столиці, які назвав Черчилль, - від Варшави до Софії - стали вільними».

У своїй промові Черчилль не згадав Київ: «Але про Київ усім нагадали ми, Український народ. Ми стали одним з найважливіших факторів безпеки і майбутнього Європи».

«З нашим членством в ЄС і НАТО, а також з нашою підтримкою Білорусі, Молдови, Грузії неминуче завершиться історичне об’єднання Європи. Тоді «залізна завіса» вже ніколи не постане поміж вільними народами Європи. Цей день настане», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua