Ізраїль має визнати Голодомор 1932-1933 рр. в Україні злочином проти людства, - Антон Геращенко
четвер, 24 листопада 2016, 18:16

Ізраїль має визнати Голодомор 1932-1933 рр. в Україні злочином проти людства, скоєним сталінським режимом, так само як держава Україна визнала Холокост злочином проти людства.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт» Антон Геращенко у четвер під час спільної зустріч керівництва та членів парламентського Комітету у закордонних справах та депутатської групи з міжпарламентських зв’язків з Державою Ізраїль зі спікером Кнесету.

Антон Геращенко зазначив, що Україна вже давно визнала Холокост злочином проти людства.

«Ми не могли вчинити інакше, оскільки значна частина Холокосту відбулася і на території України. Але так само ми звертаємося до вас із закликом визнати Голодомор (1932-1933 рр.) також злочином проти людства, скоєним сталінським режимом», - звернувся народний депутат до членів ізраїльської делегації. 

При цьому Антон Геращенко зауважив, що серед жертв Голодомору були не лише українці, але й росіяни і євреї. За його словами, «Голодомор – це, по суті, другий Холокост».

Народний депутат також запропонував компетентним органам виокремити з переліків жертв Голодомору, скільки приблизно серед них було етнічних євреїв. 

«І це має стати останньою краплею, яка переповнить чашу терпіння ізраїльського Кнесету і яка, я сподіваюсь, приведе до прийняття цього символічного, але дуже важливого у відносинах наших країн рішення», - наголосив парламентар.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua