Канада зацікавлена у розширенні інвестицій в енергетичній та аграрній галузях України, - Наталія Кацер-Бучковська
середа, 22 червня 2016, 17:18

Канада зацікавлена у значному розширенні своєї інвестиційної діяльності в Україні, особливо в енергетичній та аграрній галузях.

Про це заявила член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, народний депутат фракції "Народний фронт" Наталія Кацер-Бучковська за результатами канадсько-українського бізнес-форуму, який відбувся 20-21 червня 2016 року у місті Торонто, Канада.

Учасники Форуму, серед яких - бізнесмени та політики обох країн, активно обговорювали торгово-економічні можливості, які відкриває Угода про вільну торгівлю між Україною та Канадою.

"Форум став ключовою подією на шляху до поглиблення двохсторонніх економічних зв’язків, покращенні інвестиційного клімату та стратегічного партнерства, а також налагодженні ефективного діалогу між країнами", - відзначила Наталія Кацер-Бучковська.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час свого виступу на Форумі ще раз підтвердив прихильність канадського Уряду до народу України та відзначив, що "Канада продовжить захищати український суверенітет у відповідь на незаконну анексію Криму Росією та її підтримку бойовиків на Сході України". Він також підтвердив свій намір відвідати Україну з офіційним візитом у липні цього року.

В ході роботи форуму Наталія Кацер-Бучковська мала низку зустрічей з потенційними інвесторами в енергетику, з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку  та іншими зацікавленими сторонами. Зокрема, було обговорено перспективи поглиблення співробітництва в галузі енергоефективності та впровадження відновлювальних джерел енергії. Парламентар повідомила про значний інвестиційний потенціал цих секторів в Україні.

Наприклад, за оцінками експертів інвестиційний потенціал ринку альтернативних джерел енергетики в Україні становить мінімум 16 млрд євро, які українська сторона самотужки не зможе забезпечити. Саме тому, Наталія Кацер-Бучковська підкреслила важливість залучення інвестицій.

"Стимулювання додаткових фінансових вливань в енергетику підвищить енергетичну безпеку України, покращить енергоефективність та підтримає впровадження нових технологій в галузь", - наголосила вона.

Наталія Кацер-Бучковська також відвідала низку канадських енергетичних підприємств, на яких вона мала змогу ознайомитися з технологічними новинками та найкращими практиками, які активно впроваджуються в енергетичну сферу Канади.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua