Канали транслюватимуть українською не менше 75% програм. Закон депутатів "Народного фронту" набув чинності
п’ятниця, 13 жовтня 2017, 13:16

У п'ятницю набув чинності закон авторства депутатів "Народного фронту", який зобов'язує загальнонаціональні телеканали транслювати не менше 75% програм українською мовою.

"Від сьогодні всі фільми та серіали на ТБ - українською. Мова ведучих та програм - українська щонайменше на 75%", - написала на своїй сторінці у Facebook співавтор закону, голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

"Ми творимо свою країну і свою українську культуру. Попри всі спротиви зі сходу та заходу. Крок за кроком", - наголосила представник "Народного фронту".

У свою чергу інший співавтор закону, член фракції НФ Микола Княжицький назвав даний закон "значним поступом".

"Від сьогодні наш закон почав діяти лише частково. Усі іноземні фільми і серіали на 100% мають бути перекладені українською. За виключенням старих радянських фільмів, виготовлених до 1991 року. Програми ж власного виробництва на 75% мають перекладатися чи створюватися українською з літа наступного року, коли завершиться дія перехідних положень закону, прийнятих під тиском телевізійного лобі. Але все одно це значний поступ. Крок за кроком", - написав він на свій сторінці у Facebook.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua