Керівник Державної космічної агенції повинен прозвітувати перед парламентом щодо ситуації у космічній галузі, - Андрій Тетерук (відео)
середа, 4 квітня 2018, 11:17

Керівник Державної космічної агенції повинен прозвітувати перед Верховною Радою щодо поточної ситуації у космічній галузі та результатів реалізації Державної космічної програми за 2012-2017 роки.

Про це заявив перший заступник керівника фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук під час виступу з парламентської трибуни.

Він зазначив, що п’ята Державна космічна програма 2012-2017 рр. вже завершена, проте належного звіту щодо її виконання так і не було оприлюднено. Зокрема, так і не був реалізований проект “Циклон-4”, на який держава виділила близько 500 мільйонів гривень. Не краща ситуація і з іншими космічними проектами, наголосив народний депутат.

На думку парламентаря, одна з причин такої ситуації – бездіяльність або невтручання у процес виконання космічної програми керівників космічної галузі.

“Я закликаю наш парламент призначити день, в який ми би допомогли з’ясувати, що заважає успішно реалізувати космічну програму. Що заважає керівникам космічної галузі, що ми можемо зробити для них, щоб вони успішно реалізовували космічну програму, щоб вони приносили користь нашій державі, щоб ми насправді, а не на папері, відчували, що наша космічна галузь готова конкурувати з космічними агенціями інших країн”, - заявив він.

Таким чином Андрій Тетерук закликав Верховну Раду ініціювати та заслухали звіт керівника Державної космічної агенції з метою розуміння ситуації у космічній галузі та оптимального розподілення коштів Державного бюджету.

“Щоб ми бачили, що всі кошти, які ми виділяємо з Державного бюджету, правильним чином реалізуються, керівники відповідних підприємств готові звітувати про те, що вони в результаті реалізації створюють корисний продукт, і він продовжує працювати на нашу державу. А не отримувати пшик від розтрати державних коштів. Тому я вимагаю звіту, консолідації зусиль парламенту на проблемах космічної галузі та успішній реалізації космічної програми”, - підсумував перший заступник керівника фракції “Народний фронт”.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua