Керівник НАБУ перейшов межу закону, - Максим Поляков (відео)
вівторок, 11 липня 2017, 11:25

Представник фракції "Народний фронт" Максим Поляков наголошує, що порушена проти нього кримінальна справа є політично вмотивованою через його особистий конфлікт з керівником НАБУ.

Про це він сказав в інтерв'ю журналістам.

Поляков зазначив, що фракція "Народний фронт" своїм вчорашнім рішенням заявила про чітку позицію щодо підтримки голосування за зняття депутатської недоторканності по всіх шести поданнях, внесених до Верховної Ради Генеральною прокуратурою.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо власних очікувань від майбутнього голосування, Максим Поляков заявив, що на його боці правда, закон і справедливість.

"Я очікую і знаю, що на моєму боці закон, на моєму боці справедливість, а найголовніше - правда. Тому я очікую на те, що ми доведемо, що особисті відносини Ситника (керівника НАБУ) і мої перейшли ту межу закону, яку неможливо (перейти). І я сподіваюсь, що ту статтю, яку порушив пан Генеральний прокурор щодо провокації (хабара з боку НАБУ), буде доведено, і Ситник і його банда понесуть за це покарання", - заявив він.

У свою чергу інший представник фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету ВР з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець зауважив, що вчорашнє рішення фракції щодо зняття депутатської недоторканності по всіх шести поданнях є послідовним кроком "Народного фронту", який ще під час останніх виборів вимагав скасування депутатського імунітету.

Таким чином, як зазначив депутат, його колеги по парламенту матимуть можливість у суді довести власну невинуватість.

У той же час Леонід Ємець вважає, що народним депутатам слід залишити так званий політичний імунітет, що відповідає цивілізований європейській практиці.

"Це означає, що депутат не несе відповідальності за те, яким чином він голосує "за", "проти" чи "утримався". Тому що як тільки депутат починає нести відповідальність - кримінальну, адміністративні або будь-яку - за спосіб свого голосування, це означає, що депутат замість того, щоб думати про справедливе голосування, починає думати про ті наслідки, які для нього це може нести. В ситуації, коли це існує, це дає можливості для будь-якого владного ресурсу зловживати цими механізмами. Тому немає жодної країни, де цей індемнітет був би відсутній. Це лише країни типу Сомалі та подібні", - наголосив народний депутат.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua