Керівники Суспільного та Іномовлення повинні представити конкретні бізнес-плани розвитку цих структур на 2018 рік, - Вікторія Сюмар (відео)
середа, 20 вересня 2017, 16:58

Керівники Суспільного мовлення та Іномовлення повинні представити конкретні бізнес-плани розвитку цих структур у відповідності до передбаченого Державним бюджетом фінансування на 2018 рік для того, щоб кошти платників податків витрачались максимально ефективно.

Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар під час засідання комітету.

На засіданні народні депутати почали розгляд проекту Державного бюджету на 2018 рік в частині фінансування розвитку інформаційної сфери, у зв'язку з чим Голова комітету звернула увагу на те, що на деякі статті заплановано менше коштів, ніж необхідно, а на інші, навпаки, - більше, ніж необхідно.

“Ми вже маємо достатньо скандальну ситуацію з недофінансуванням Суспільного мовника, практично вдвічі, у відповідності до закону України, з іншого боку, ми бачимо дуже суттєве збільшення фінансування Міністерства інформаційної політики в частині іномовлення, яке більше, ніж передбачено законом України”, - зауважила вона.

Як підкреслила Вікторія Сюмар, питання ухвалення державного бюджету завжди складне та комплексне, тому в даному випадку необхідно чітко розуміти, на що саме будуть витрачені бюджетні кошти і, виходячи з цього, оптимізувати ці витрати, зробити їх максимально ефективними.

Голова профільного комітету запропонувала провести окреме засідання комітету, де б представники й Іномовлення, і Суспільного мовника змогли б озвучити свої позиції щодо бюджетного питання.

“Ми маємо контролюючі функції комітету за виконанням законів нами ухваленими і нами розробленими (йдеться про Суспільне мовлення й Іномовлення), тому я би особисто хотіла попросити конкретні бізнес-плани розвитку цих структур у відповідності до фінансування, яке береться з коштів платників податків. Хотілося би почути керівників цих структур щодо планів оптимізації і витрачання цих коштів максимально ефективно для досягнення тих цілей, які передбачені відповідними законами України”, - наголосила Вікторія Сюмар.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua