Хвилю насильства під Верховною Радою 31 серпня спровокували конкретні представники «Свободи», – Антон Геращенко (відео)
субота, 5 вересня 2015, 10:43

Під час мітингу 31 серпня біля Верховної Ради представники однієї політичної сили – партії «Свобода» – закликали громадян до насильства відносно службовців Національної гвардії.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт» Антон Геращенко у п’ятницю в ефірі телеканалу «News One».

«31 серпня під Верховною Радою відбувся мітинг, у якому брали участь декілька політичних партій та громадських організацій. І лише одна політична сила – партія «Свобода» – навмисно закликала людей іти й бити правоохоронців. Це зафіксовано на відеозаписах, які було показано по багатьох телеканалах України, і це вже не потребує доведення», – наголосив він.

«Портрети бійців Небесної сотні та героїв АТО ламали об голови правоохоронців, у чому потім їх же і звинуватили. А потім молодики, які були в балаклавах, почали кидати димові шашки, каміння та бити міліцію кийками. У цьому брали участь, на жаль, члени партії «Свобода». Це також факт, який було показано всіма телеканалами України», – сказав народний депутат.

Антон Геращенко припустив, що якби не було провокативних закликів битися з правоохоронцями, щоб прорвати їхні шеренги та йти до Верховної Ради, можливо, не сталося б трагедії.

«Але це не гарантує того, що цього не сталося б іншим разом на іншому мітингу, бо якщо провокується ненависть та агресія, якщо лунають бездоказові звинувачення в зраді депутатів Верховної Ради - це призводить до такого результату. До загибелі бійців Нацгвардії, до поранень», – сказав народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua