Коаліція припинила існування лише після виходу фракції НФ, тому указ про розпуск Ради неконституційний, - Алексєєв
вівторок, 11 червня 2019, 19:15

Практика відкритого конституційного судочинства, як у випадку з розглядом подання 62-х народних депутатів до Конституційного Суду, демонструє зміцнення статусу України як правової держави.

Про це з трибуни КСУ під час розгляду подання щодо незаконності розпуску президентом Верховної Ради заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Ігор Алексєєв.

"Україна - правова держава. І навіть такі відкриті засідання збагачують це конституційне положення реальним додатковим змістом. І це важливо, щоб вся держава бачила, яким чином здійснюється конституційне судочинство. Від представника президента пролунала теза, що всі ми тут знаходимося на підставі указу, який був виданий 2014 року. Знаєте, на підставі указу відбулися вибори - вільні і демократичні. А наше перебування, мене і колег, які представляють це конституційне подання, воно суто за результатами і наслідком волевиявлення українського народу. І не треба перекручувати і маніпулювати цими поняттями", - заявив парламентар.

Він звернув увагу присутніх на те, що представниками подання є  депутати фракції, яка була в коаліції, а потім вийшла з неї.

"І дійсно, можна бути в опозиції до влади, але ніколи не можна бути в опозиції до Конституції, до держави і до власного народу", - сказав Алексєєв.

Також народний депутат вкотре зазначив, що коаліція в парламенті восьмого скликання була сформована належним чином і припинила існувати виходом з неї фракції "Народного фронту" у травні цього року.

"Коаліція виконала своє пряме конституційне повноваження, ініціюючи питання щодо призначення прем'єр-міністра двічі - в 2014 і 2016 роках. І коаліція депутатських фракцій припинила своє існування лише 17 травня 2019 року. Фактично, станом на даний момент, маємо місячний термін на формування нової коаліції. Тому ще раз, підсумовуючи вищенаведене, ми вважаємо, що цей указ не відповідає низці статей Конституції України", - резюмував Ігор Алексєєв.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua