Коаліція продовжує роботу, а “Батьківщина” давно була в опозиції, - Максим Бурбак (відео)
середа, 17 лютого 2016, 12:27

Коаліція депутатських фракцій “Європейська Україна” продовжує працювати, а фракція “Батьківщина” давно перебувала у фактичній опозиції до Коаліції та Уряду, - вважає голова фракції  “Народний фронт” Максим Бурбак. Так він прокоментував заяву лідера “Батьківщини” Юлії Тимошенко про вихід її фракції з Коаліції.

"В коаліції є достатня кількість депутатів. Коаліція “Європейська “Україна - працює і вона відповідальна", - наголосив Максим Бурбак.

Говорячи про заяву Тимошенко, він нагадав: "Фактично вони пішли в опозицію, коли було звільнено міністра екології Шевченка - ставленика олігарха Онищенка. Перебуваючи в коаліції, вони не підтримували законопроекти, які подавав коаліційний уряд, вони не голосували за держбюджет ані 2015-го року, ані 2016-го року. Фракція “Батьківщини” своєю заявою показала своє справжнє обличчя”- сказав голова фракції "Народний фронт".

Мотивами виходу Тимошенко та “Батьківщини” з Коаліції є прагнення спровокувати позачергові вибори і дестабілізувати державу в інтересах Росії, вважає Максим Бурбак.

“Вчора внаслідок провалу голосування за відставку Кабміну було зірвано план щодо дестабілізації в Україні й призначення позачергових парламентських виборів. А кому вигідні позачергові вибори? Це вигідно лише тим, хто хоче дестабілізувати ситуацію в країні, а передусім це російський агресор. Тепер фракція “Батьківщини” спробувала розвалити Коаліцію", - заявив Бурбак.

Водночас інші депутати Коаліції мають об’єднатися заради недопущення дестабілізації й продовження реформ, вважає голова фракції “Народний фронт”.

“Звертаюсь до народних депутатів об’єднатися довкола державотворчості й впровадження реформ в Україні. Або працювати на державу, або займатися політиканством і наближенням позачергових виборів. Впевнений, що депутати, які вчора відчули відповідальність і показали це при голосуванні проти відставки уряду, об’єднаються, аби не дати  дестабілізувати ситуацію в Україні. Тому що перед нами зараз стоять надвеликі виклики".

Як відомо, в липні 2015 року стався скандал навколо корупційних звязків міністра екології Ігоря Шевченка, призначеного до Кабміну за поданням фракціїБатьківщина”, із депутатом О. Онищенком (раніше був членом Партії регіонів, вважався наближеним до Клюєва і сімї Януковича). Як наслідок, Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вніс подання про звільнення Шевченка, яке було задоволене Верховною Радою.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua