Коли прийде час для дипломатії, це мають бути переговори між вільним світом і диктатором Путіним - Арсеній Яценюк
четвер, 3 березня 2022, 21:15

Так звані переговори в Білорусі - це для алібі, це димова завіса. Коли прийде час для реальної дипломатії, це мають бути переговори між вільним світом і диктатором Путіним, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, голова Київського Безпекового Форуму Арсеній Яценюк під час онлайн-зустрічі Ради з міжнародних відносин (Council on Foreign Relations, США).

Арсеній Яценюк підкреслив, що Путін мав величезні можливості для дипломатії:

“Була зустріч із президентом США Байденом та низка розмов із ним, зустрічі з кількома лідерами ЄС в Москві. Усі намагалися знайти дипломатичне рішення. І Путін казав, що не нападе на Україну”.

“Ми мали дипломатичний шлях, і вільний світ намагався ним іти. Але Путін брехав”, - підкреслив він.

“На даний час, думаю, жодної реальної дипломатії немає. Путін бреше. Ці так звані переговори в Білорусі - це для алібі, це димова завіса”, - наголосив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що вважає, що Путін зацікавлений в цьому, аби виграти час: "Він не може організувати логістику для своєї армії. Адже вони готувалися лише до 96 годин”.

“Можливо, для дипломатії прийде час. Але це мають бути переговори не між Україною і Путіним. Це має бути дипломатія між вільним світом і диктатором Путіним”, - підкреслив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua