Комітет інформполітики підтримав законопроекти щодо захисту українського книгодрукування та боротьби з піратством (відео)
середа, 17 січня 2018, 18:16

Комітет ВР з питань свободи слова та інформаційної політики підтримав у першому читанні законопроекти № 7292 та 7293, які дозволять боротися з піратським завезенням книжок із Росії та захищатимуть українське книгодрукування в умовах російської агресії.

Відповідне рішення було ухвалено у середу, 17 січня, на черговому засіданні комітету.

«Мова йде про зміни до Податкового кодексу про введення 20 % податку на російські книжки (видавничу продукцію, яка має виняткове походження з території держави-агресора та/або тимчасово окупованої території України. – Ред.) і Митного кодексу щодо правил перевезення і реєстраційної марки на таких книжках. Ті, хто сплатили 20 % і ця марка буде наклеєна, вона буде виявлятися. Якщо такої марки не буде в книжках, які походять з держави-агресора, то такі тиражі можуть вилучатися із продажу», - пояснила співавтор законопроектів, заступник керівника фракції «Народний фронт», Голова Комітету Вікторія Сюмар.

За її словами, введення такої реєстраційної марки дозволить боротися з піратським завезенням книжок із території Російської Федерації, «яке сьогодні масово відбувається, особливо, в східних регіонах України, а також стане протекціоністським заходом для українського книгодрукування в умовах російської агресії».

Крім того, як наголошують автори, впровадження положень законопроектів «сприятиме забороні ввезенню видавничої продукції антиукраїнського змісту на територію України з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України».

Голова Комітету також зауважила, що вона «не чула нічого проти цих законопроектів з боку учасників галузі, а, навпаки, отримала багато підтримки від українських книговидавців».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua