Комітет ПАРЄ підтримав правки української делегації, які ускладнять зняття санкцій з Росії, - Леонід Ємець
вівторок, 9 жовтня 2018, 14:16

Комітет з питань правил процедури Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) підтримав правки до резолюції, запропоновані українською делегацією, які значно ускладнюють зняття санкцій з Російської Федерації, що були накладені на неї внаслідок анексування Криму та військової агресії на Донбасі у 2014 році.

Про це заявив представник  фракції «Народний фронт» Леонід Ємець, який наразі бере участь в сесії ПАРЄ у Страсбурзі.

«Ми сподіваємося, що наша робота з представниками парламентів різних країн не дасть можливості Росії повернутися до Парламентської асамблеї без виконання тих вимог, які є в резолюції, а саме: звільнення Криму та окупованих територій Донбасу. Те, що нам вдалося наполягти на тому, аби наші правки були проголосовані в комітеті, свідчить, що реакція окремих делегатів є на боці української позиції», - заявив він.

Так за словами народного депутата, українська делегація запропонувала правки до резолюції, які направлені на те, щоб значно нівелювати роль змін до статуту, які пропонується внести. Так, спочатку було запропоновано підвищити поріг голосування до 2/3 голосів, що могло б істотно ускладнити накладення санкцій на Російську Федерацію. Тоді як українська делегація запропонувала залишити правило 1/2 голосів для низки санкцій, включаючи позбавлення російської делегації права голосу в ПАРЄ.

Друга пропозиція забороняє брати участь у роботі ПАРЕ парламентарям, які були обрані на окупованих територіях, зокрема в Криму.

Як зауважив Леонід Ємець, ці правки, які підтримав профільний комітет, ще будуть поставлені на підтвердження під час розгляду проекту резолюції на сьогоднішньому вечірньому засіданні сесії ПАРЄ (17:00 за Київським часом, - Ред.).

У той же час, за словами Леоніда Ємця, навіть якщо ці правки будуть підтверджені, українська делегація все одно не буде підтримувати резолюцію про зміну статуту ПАРЄ, оскільки «неможливо змінювати статут заради повернення однієї країни, тим паче, якщо це країна – агресор світового порядку».

«Ми вважаємо, що це порушує базові європейські принципи, на яких, власне, і має ґрунтуватися будь-яке рішення Парламентської асамблеї Ради Європи», - зазначив Леонід Ємець.

Як відомо, з 8 по 12 жовтня в Страсбурзі проходить осіння сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, де одним з головних питань є повноваження національних делегацій та права на голосування в Асамблеї.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua