Комітет ПАРЄ засуджує заборону Росією Меджлісу і пропонує запровадити адресні санкції проти окупантів, - Георгій Логвинський
четвер, 21 квітня 2016, 17:13

Комітет ПАРЄ з питань міграції, біженців та переміщених осіб одноголосно підтримав зміни, запропоновані  українською делегацією до резолюції щодо порушення прав кримськотатарського народу в Криму, згідно з якими пропонується засудити заборону Росією Меджлісу кримськотатарського народу та схвалити запровадження адресних санкцій проти російських окупантів.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав представник фракції "Народний фронт", заступник голови Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський, який наразі перебуває на сесії ПАРЄ.

"Комітет ПАРЄ з питань міграції, біженців та переміщених осіб одноголосно підтримав наші зміни. Комітет вважає, що ПАРЄ повинна жорстко засудити заборону Меджлісу і схвалити запровадження адресних санкцій проти окупантів-злочинців", - написав народний депутат.

"Одним словом, тримайте кулаки! Ми докладемо всіх зусиль для того, щоб захистити цей текст в залі під час голосування і жорстко відповісти міжнародною мовою окупантові. Ми зробимо це, не дивлячись на потужне лобі держави-диктатора", - наголосив Логвинський.

За його словами, сьогодні ПАРЄ скаже своє вирішальне слово, проголосувавши за відповідну резолюцію.

"І я дуже сподіваюся, що це слово буде сказано "за" Україну!", - підкреслив він.

Раніше народний депутат повідомляв, що під час попередніх засідань політичного та юридичного комітетів ПАРЄ, присвячених питанням політичних та гуманітарних проблем в Україні, заяви доповідачів по Україні в ПАРЄ "були вкрай жорсткими".

За інформацією Георгія Логвинського, у засіданні брав участь Комісар Ради Європи з прав людини Нілс Муйжнієкс, який "закликав світову громадськість не зменшувати увагу щодо порушень прав людини в Криму і зазначив, що європейці не повинні допустити, щоб історія повторила себе по відношенню до кримськотатарського народу".

В ході слухань було представлено звіт, підготовлений доповідачами по ситуації в Україні в ПАРЄ Христиною Зеленковою і Марілуізою Бек за фактом їх чотириденного візиту в Україну на початку квітня цього року.

За словами Логвинського, Марілуіза Бек зазначила, що "в результаті гібридної війни, яку веде Росія проти України, окуповані території, фактично піддалися "гібридній анексії", а кримські татари знову втратили можливість жити об'єднано на єдиній території й те, що відбувається сьогодні, може призвести до зникнення кримських татар як народу, як культурно-етнічної групи".

"Реакція ПАРЄ на всю "вакханалію", яку влаштували окупанти, дає надію. Надію на те, що Україна зможе єдиним фронтом виступити проти цих перших кроків до повторення геноциду кримськотатарського народу в 21 столітті. Я вважаю, що в даному випадку зупинити окупанта можуть тільки персональні санкції. Адресні заборони на отримання віз, замороження активів - це єдині ефективні методи боротьби з окупантами!", - резюмував представник фракції "Народний фронт".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua