Комітет підтримав закон про нацбезпеку (відео)
середа, 4 квітня 2018, 16:50

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони підтримав проект закону про нацбезпеку (№8068), вже у четвер законопроект може бути розглянутий у сесійній залі.

Відповідне рішення Комітет ухвалив сьогодні на своєму засіданні.

"Дякую усім за підтримку. Нагадую, що цей законопроект може стати законом лише після того, коли отримає 226 голосів у сесійній залі", - прокоментував рішення комітету його голова, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський.

"Ми уже прийняли рішення, що ми беремо закон, який внесений Президентом України.  Було проведено уже декілька робочих груп із залученням експертів НАТО, посольств наших союзників та експертів Євросоюзу. Напрацьований баланс. Враховані позиції автора законопроекту, пропозиції фракцій БПП та "Народного фронту", ми почули пропозиції "Самопомочі", - зазначив Сергій Пашинський.

Він також повідомив, що представляти законопроект у Верховній Раді буде Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

Як відомо, законопроект №8068, схвалений РНБО ще у січні, врегульовує основи та принципи державної політики у сфері національної безпеки і оборони з урахуванням набуття членства в ЄС та НАТО, механізми вдосконалення демократичного цивільного контролю над сектором безпеки і оборони, систему керівництва Збройними Силами, зокрема, розподіл завдань, функцій, повноважень, відповідальності та підзвітності керівництва відомства та ЗСУ.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua