Комітет з нацбезпеки рекомендує парламенту перед самітом НАТО ухвалити закон про національну безпеку (відео)
вівторок, 19 червня 2018, 16:57

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендував парламенту ухвалити законопроект про національну безпеку.

Відповідне рішення члени комітету ухвалили у вівторок на позачерговому засіданні.

"Нам вдалося досягти повного консенсусу щодо цього закону. Цей консенсус чітко артикульований з комісією ЄС, партнерами США, і текст закону повністю відповідає стандартам НАТО", - заявив на засіданні Голова Комітету, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

Він підкреслив, що закон про нацбезпеку відповідає усім стандартам НАТО, над ним працювали не лише українські депутати та експерти, а й представники Альянсу і США.

"Лише ворожа агентура може стверджувати, що ці напрацювання погані", - наголосив Пашинський.

"В результаті, нам вдалось досягти повного консенсусу у тексті цього закону. Усе це чітко артикульоване у спільному листі керівників ЄС, США, НАТО та місії ЄС в Україні", – заявив він.

Голова комітету з нацбезпеки наголосив: усі норми закону чітко погоджені із нормативами НАТО та відповідають "тим загрозам, які сьогодні стоять перед нами".

"До другого читання було внесено 427 пропозицій та поправок щодо проекту закону, частково та редакційно враховано 116, відхилено 311", – розповів Сергій Пашинський.

Голова комітету з нацбезпеки також звернув увагу, що Верховна Рада протягом шести місяців повинна ухвалити закон про спеціальний комітет контролю над спецслужбами.

"Я прошу звернути увагу на те, що ми – напередодні саміту НАТО, тому закликаю зробити все, щоб Президент України там міг сказати, що держава та парламент виконали свої зобов‘язання перед Альянсом у цій частині", – резюмував Сергій Пашинський.

 

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua