Комітет з нацбезпеки розгляне причетність олігархів до сприяння російській агресії та сепаратизму, - Андрій Левус
понеділок, 22 лютого 2016, 17:11

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони розгляне причетність олігархів до сприяння російській агресії та сепаратизму в Україні.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Левус у понеділок після завершення засідання Комітету з питань національної безпеки і оборони, на якому була оприлюднена стенограма засідання РНБО від 28 лютого 2014 року.

Він зазначив, що під час сьогоднішнього засідання комітету, окрім інформації щодо військової агресії Російської Федерації проти України, була також оприлюднена і не менш важлива економічна складова.

Так, народний депутат повідомив, що реалізації проектів "Новоросія" та "Русская весна" в Україні сприяли різні проросійські персони та промислово-фінансові клани, зокрема, олігархи з оточення Януковича.

"Я думаю, що суспільству буде цікаво дізнатись про те, що ці люди робили два роки тому, а саме: на чиєму боці вони були, як використовувалися потужності підприємств, що їм належать, де були відкриті виборчі дільниці для так званих "референдумів" в Криму та на Донбасі", - наголосив Андрій Левус.

Крім того, представник фракції "Народний фронт" зазначив, що  безпосередню участь у фінансуванні сепаратистських проектів брали і російські олігархи, які діють в Україні.

"Це й Малофеєв, який був спонсором та працедавцем Гіркіна-Стрелкова, а також Кесаєв, Григоришин, Бабаков та ін.", - повідомив він.

"Тому Комітет з питань нацбезпеки має розглянути причетність зазначених осіб до розколу держави та вимагати від правоохоронних органів відкрити відповідні кримінальні провадження проти них", - підкреслив Андрій Левус.

Результатом таких дій, на думку народного депутата, мають стати конфіскація їхніх українських активів та введення санкцій проти осіб, причетних до розколу України.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua