Комітет з нацбезпеки вимагає від ГПУ щомісячного звіту про розслідування щодо "Укроборонпрому" (відео)
середа, 20 березня 2019, 16:43

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою щомісячно надавати звіт про хід розслідувань у резонансних справах щодо розкрадань в "Укроборонпромі".

"Ми звертаємося до ГПУ взяти це під свій контроль та інформувати нас про хід розслідувань щодо розкрадань; щодо НАБУ, яке, з точки зору авторів розслідування, покривало будь-які рухи в цій справі", - заявив на черговому засіданні голова комітету Сергій Пашинський.

"Ми звертаємось до ГПУ не лише як профільний комітет, але як і перший, де усі ці проблеми були вперше підняті 23 листопада 2016 року", - підкреслив він.

Голова комітету з питань нацбезпеки і оборони заявив, що комітетом отримана інформація, що члени ТСК (з розслідування розкрадань в  армії у 2004-2014 рр. – Ред.) "ознайомились з оригіналами переписки, підтвердженої експертами, які встановили, що, по-перше, обсяг її набагато більший, ніж передано в НАБУ. По-друге, наприклад, що фрагменти, які стосуються Букіна і Жукова, не відповідають дійсності".

"Відповідно, у нас є питання: чому, починаючи із 2017 року, НАБУ не реагувало на ці випадки, хоча все про це знало? Друге, чому військовий прокурор, який не сходить з екранів телевізора і говорить про що завгодно, ні разу не акцентував уваги на цьому питанні?", - резюмував Пашинський, звернувшись до очільників правоохоронних органів.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua