Комітет з нацбезпеки заслухає звіт військового керівництва щодо витрат державних коштів, виділених на облаштування складів боєприпасів, - Андрій Тетерук (відео)
середа, 17 жовтня 2018, 11:43

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони сьогодні заслухає звіт керівництва Генерального штабу та Міністерства оборони України щодо вибухів на військових складах, а також щодо того, яким чином були витрачені державні кошти, виділені на  переобладнання цих складів.

Про це повідомив член Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони, перший заступник керівника фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук в інтерв’ю журналістам.

"Ми хочемо на цьому комітеті почути ґрунтовну відповідь на те, що встигли зробити, перебуваючи на посаді, з визначеним фінансуванням, яке ми виділяли", - сказав депутат.

"Хай прозвітують, на що кошти були витрачені, якщо не витрачені, - чому? Які об’єктивні наслідки треба зараз нам врахувати для того, щоб унеможливити будь-які диверсії на наступних об’єктах?", - зазначив Андрій Тетерук, наголосивши, що сьогодні на комітеті "будуть жорсткі розмови".

Член профільного комітету, зокрема, нагадав, що саме в посадових обов’язках начальника Генерального штабу прописано, шо він є відповідальним за збереження таких об’єктів.

Водночас, народний депутат висловив думку, що "вибухи на військових складах, які сталися протягом останніх чотирьох років, є наслідком терористичних атак диверсійних груп Росії ".

"Після того, як ми вступили в протистояння з Російською Федерацією у 2014, у нас розпочалися теракти, як в мирних містах (наприклад, у Харкові), так і на тих об’єктах, які Російська Федерація намагається знищити, тим самим послаблюючи як військову інфраструктуру нашої держави, так і всю державу в цілому", - зауважив він.

У той же час Андрій Тетерук нагадав, що протягом усіх років з часів здобуття незалежності і аж до 2014 року, "керманичі України не лише не зміцнювали Збройні Сили України, а навпаки розбазарювали, послаблювали їх, фінансували за залишковим принципом до 14-го року".

"Все це сьогодні має відповідні наслідки - велика кількість об’єктів прийшла в неналежний стан за технічним оснащенням, засобами охорони тощо. Все це потребує за короткий проміжок часу ретельного відновлення або взагалі будівництва нових об’єктів за сучасними технологіями з виробництвом спеціальних технічних засобів, які унеможливлять безконтрольний підхід будь-якої живої істоти або підліт літального апарату (як це було на минулих об’єктах) до території військових об’єктів", - резюмував  член профільного комітету.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua