Комітет з питань нацбезпеки і оборони вимагає повернути вкрадені Януковичем кошти в український бюджет і направити їх на фінансування армії (відео)
середа, 1 червня 2016, 16:20

Комітет з питань національної безпеки та оборони домагатиметься повернення арештованих коштів режиму Януковича до українського бюджету та спрямування їх на потреби армії, попри небажання і саботаж парламентарів доводити це питання до логічного кінця.

Про це сьогодні на засіданні Комітету заявив його голова, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський.

"У нас колосальні проблеми із бюджетним фінансуванням національної оборони, тому наш комітет неодноразово приймав рішення, ми зверталися до президента і прем'єр-міністра, в компетенції якого знаходиться це питання. На сьогодні ситуація не вирішена, але в рамках цієї дискусії нагадаю, що планувалось заповнити бюджетну дірку конфіскованими коштам із офшорних компаній Януковича", - заявив Пашинський.

Він нагадав, що мова йде про 1,5 мільярда коштів арештованих на рахунках Ощадбанку.

"Із них 600 мільйонів доларів - це готівка, і 850 мільйонів - це облігації внутрішнього займу, які погашаються. Із цих усіх коштів 3,6 мільярдів гривень планувалося направити на ремонт військової техніки та закупівлю зброї", - зазначив голова Комітету.

"На ініціативу нашого Комітету був розроблений законопроект №4057 і навіть ухвалений у першому читанні. Потім Комітет з законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності замість того, щоб готувати законопроект до другого читання, прийняв рішення рекомендувати ВР відхилити результати його розгляду в першому читанні", - заявив представник "Народного фронту".

Крім того, Сергій Пашинський підкреслив, що він добиватиметься, аби кошти Януковича були не лише конфісковані, а й передані до бюджету на потреби армії.

Він також наголосив, що на фоні роботи з повернення коштів почала лунати необґрунтована критика на адресу Комітету.

"Хочу сказати у відповідь, що минулого року Міноборони було профінансовано на 105% завдяки прем'єру Яценюку, і це дало можливість нашій армії ефективно виконувати свої функції", - резюмував Пашинський.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua