Комітет з питань нацбезпеки і оборони з'ясує, хто і яким чином знищував оборонний потенціал України, - Сергій Пашинський
четвер, 21 квітня 2016, 12:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони на своєму найближчому засіданні розгляне питання про те, хто і яким чином знищував оборонний потенціал України.

Про це заявив Голова комітету, заступник керівника фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський в інтерв’ю журналістам.

Він зазначив, що розглядатимуться такі сфери, як: ракетний комплекс, протиповітряна оборона та інші.

"Військовий прокурор буде доповідати на комітеті, і ви почуєте багато чого нового", - сказав Пашинський.

"Наприклад, є такий ракетно-зенітний комплекс С-300. Це найновіший комплекс, який є у нас на озброєнні. Так от, щоб ми розуміли, у 2007 році Міністерство оборони цей комплекс продало за $2 млн, потім перепродали за $25 млн, тоді як його ринкова ціна - $50 млн. От через таку корупцію та безвідповідальність ми отримали те, що ми отримали", -  наголосив голова комітету.

Він також нагадав, що праобраз крилатих ракет, які сьогодні використовуються Російською Федерацією у збройних конфліктах, зокрема у Сирії, випускалися у Харкові до 1992 року, після чого, за його словами, ця технологія була знищена, а обладнання вивезено у Росію.

"На сьогоднішній день ми по крихтах відтворюємо наш ракетний потенціал, і, сподіваюсь, Бог дасть нам часу та розуму, щоб його відтворити. Ми не можемо більше повторити початок 2014 року", - підкреслив Пашинський.

Представник "Народного фронту" при цьому зауважив, що Російська Федерація вкладає колосальні кошти у власну армію. За його словами, витрати РФ у цій сфері складають $50 млрд, тоді як Україна витрачає на оборону близько $4 млрд.

"Тобто, в України бюджет у 12 разів менший, ніж у Росії. Це ми теж повинні пам’ятати, коли ми займаємося у сесійному залі популізмом і демагогією. Адже ця проблема – збройна агресія Росії проти України – нікуди не поділася", - резюмував Сергій Пашинський.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua