Комітет з питань нацбезпеки рекомендував парламенту ухвалити Закон про цивільну спецконфіскацію за основу та в цілому (відео)
середа, 15 червня 2016, 17:16

Комітет з питань національної безпеки та оборони рекомендував Верховній Раді ухвалити за основу та в цілому законопроект № 4811, який дозволить повернути до Державного бюджету арештовані кошти режиму Януковича та спрямувати їх на забезпечення державного оборонного замовлення.

Відповідне рішення було ухвалено під час сьогоднішнього засідання комітету.

Законопроект № 4811 був напрацьований групою народних депутатів, в тому числі представниками “Народного фронту” Антоном Геращенком, Андрієм Тетеруком, Андрієм Левусом, Тетяною Чорновол та Юрієм Березою на заміну законопроекту №4057 про спецконфіскацію та з урахуванням численних поправок та зауважень іноземних партнерів.

Як зазначив під час обговорення законопроекту № 4811 Голова комітету, Заступник голови фракції “Народний фронт” Сергій Пашинський, новий закон про цивільну спецконфіскацію "надасть Генеральній прокуратурі України усі необхідні механізми аби вилучити ці кошти з офшорів та направити їх до бюджету".

За словами Голови комітету, розробка та внесення цього законопроекту стала відповіддю на свідомий саботаж і зрив ухвалення попереднього закону про спецконфісацію № 4057.

"Мною персонально на засідання комітету були запрошені противники цього закону: Олена Сотник, Ганна Гопко, Андрій Іллєнко, Іван Крулько, Павло Кишкар і всі інші опоненти цього закону. Це запрошення було відправлене офіційно по пошті, усно, на сайті комітету. Однак ці особи не відреагували", - сказав Пашинський.

Він також висловив припущення, що всі названі особи, що не долучились до обговорення нового законопроекту, навряд чи долучаться і до голосування.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua