Комітет ВР з питань національної безпеки і оборони підтримує гендерну рівність жінок, які служать в ЗСУ (відео)
середа, 12 липня 2017, 16:43

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони підтримав розгляд у першому читанні законопроекту №6109 щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби у ЗСУ та інших військових формуваннях.

При цьому голова Комітету, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський звернувся до співавтора закону, народного депутата БПП Ірини Суслової з тим, аби цей закон був допрацьований з врахуванням побажань Міністерства оборони.

"Я вам гарантую і даю доручення секретаріату - на першому ж засіданні у вересні ми розглянемо це питання. У нас є політика максимально орієнтуватися на Міністерство оборони", - сказав Пашинський.

Висловилась на захист справді гендерного, а не фейкового закону про права жінок і народний депутат, член комітету Тетяна Чорновол.

"Хочу подякувати авторському колективу за цей закон, оскільки я просто обурена, коли дізналася, що обмеження по контрактній службі для жінок 40 років. Хоча в 40 років у жінок виростають діти та вони ще сильно фізичні люди, які можуть послужити своїй державі", - резюмувала представник "Народного фронту".

Кінцевою метою законопроекту є надання особам обох статей рівних можливостей щодо укладення контракту на проходження військової служби, визначивши, що жінки можуть укладати контракт на проходження військової служби до досягнення ними граничного віку перебування на військовій службі. Також закріплюється принцип, за яким жінки проходять військову службу на рівних засадах із чоловіками, що включає рівний доступ до посад і військовий звань та рівний обсяг відповідальності під час виконання обов’язків військової служби.

"Прийняття законопроекту сприятиме підвищенню рівня правового захисту військовослужбовців-жінок, сприятиме збільшенню їх кількості на військовій службі, зокрема на вищих військових посадах", - зазначили автори законопроекти у пояснювальній записці.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua