Комітет свободи слова вимагає від екс-“регіонала” Пономарьова дати пояснення щодо перешкоджання ним журналістській діяльності
середа, 20 червня 2018, 16:46

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики запрошує представника депутатської групи “Воля народу” Олександра Пономарьова з приводу вчинення ним дій, які мають ознаки злочину проти свободи слова та перешкоджання ним журналістській діяльності.

Таке рішення підтримали більшість членів комітету на черговому засіданні у середу, 20 червня.

Комітет хоче почути пояснення народного депутата з приводу інциденту, який стався на початку цього року у кулуарах Верховної Ради між ним та парламентськими журналістами (зокрема, з інтернет-видання Цензор.НЕТ). Як повідомляли ЗМІ, тоді Олександр Пономарьов вихопив та певний час утримував у себе мобільні телефони журналістів, на які вони вели запис коментаря депутата.

Голова профільного комітету, заступник керівника фракції “Народний фронт” Вікторія Сюмар, доповідаючи щодо цього питання, заявила, що “подібні дії народних депутатів завдають серйозної шкоди репутації всього парламенту”.

“Такі дії мають прямий стосунок до злочинів проти свободи слова в Україні. Якщо кожен депутат, якого знімають, буде забирати телефони, а потім ще звинувачувати журналістів, - це неприпустимі речі. Депутати не повинні дозволяти собі таких речей, тому що це реально працює проти всіх об’єктивно і проти суспільства, в першу чергу”, - заявила Вікторія Сюмар, представляючи позицію комітету.

Втім, перед ухваленням відповідної заяви від імені комітету, народні депутати вирішили вислухати пояснення сторін конфлікту.

“На наступне засідання запрошуємо депутата Пономарьова розглянути його дії, як він їх пояснить, в яких ми вбачаємо ознаки злочину проти свободи слова. І журналістів Цензор.НЕТ теж запрошуємо” , - повідомила голова комітету.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua