Комітет зі свободи слова працює над забороною фінансування Росією українських ЗМІ, - Вікторія Сюмар (відео)
п’ятниця, 16 вересня 2016, 11:29

У парламенті готують законопроект про заборону фінансування українських ЗМІ Росією.

Про це повідомила заступник голови фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар в ефірі телеканалу 1+1.

«Ми готуємо законопроект, який буде передбачати заборону фінансування державою-агресором ЗМІ, які працюють в Україні. Зараз ця робота проходить у комітеті», - сказала Сюмар.

Вона нагадала, що комітет і парламент уже ухвалили кілька законопроектів, спрямованих на інформаційну боротьбу з агресором.

«Що стосується того, що вже було зроблено, то комітетом (зі свободи слова і інформполітики – Ред.) і народними депутатами були схвалені законопроекти, які виводять російський інформпродукт з квот європейського, які забороняють російські серіали, які пропагують державу-агресора, які впроваджують українську мову в радіоефір, і все це формати захисту. Вони абсолютно невипадкові, що насправді реальна війна завжди починається з медіавійни» – заявила представник «Народного фронту».

Вікторя Сюмар також  підкреслила, що анексія Криму в 2014 році відбувалася в першу чергу тому, що там двадцять років були популярними російські канали, які пропагували Росію та «русскій мір».

«Це була єдина територія, де вони були найпопулярніші, набагато популярніші за українські. Ми мали там відверто слабку позицію», - запевнила народний депутат.

Як повідомлялося, на початку вересня ВРУ прийняла за основу законопроект про штрафи за трансляцію програм або їх відеосюжетів, які можуть завдати шкоди фізичному, психічному чи моральному розвитку дітей та підлітків; трансляцію телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора і їх окремих дій, які виправдовують або визнають правомірною окупацію території України.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua