Конфісковані мільярди Януковича мають піти на соціальні програми і оборону, - Сергій Пашинський (відео)
понеділок, 22 травня 2017, 12:59

Уряд має терміново розробити зміни до Державного бюджету та подати їх на розгляд парламенту, аби спрямувати конфісковані мільярди Януковича та його оточення на оборонні програми та підвищення соціальних стандартів.

Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський під час Погоджувальної ради.

"Близько місяця ці кошти знаходяться на рахунках Державного казначейства", - зазначив він.

"Це особливо дивно, враховуючи те, що так звана блокада, яку інспірувало ФСБ через своїх агентів, в тому числі і в цьому залі, - нанесла економіці збитки у розмірі 1% ВВП. Мені не зрозуміло, чому ми так розкидаємось такими коштами і не відправляємо їх на збільшення обороноздатності, підвищення соціальних стандартів", - наголосив Пашинський.

"Ще хотілось би публічно звернутися до Прем'єр-міністра та міністра оборони: нам не зрозуміла ситуація, чому уже кінець травня, а Кабінет міністрів ще не затвердив програму підвищення обороноздатності. Просто поясню, що в рамках цієї програми приймаються інші нормативно-правові документи. Це й проблема зв'язку, і вирішення інших елементів покращення обороноздатності", - додав народний депутат.

Голова комітету з питань національної безпеки і оборони повідомив, що найближчої середи комітет розгляне це питання, однак, "це не нормально, коли комітет підміняє виконавчі органи влади".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua