Кошти від спецконфіскації отримають 80% українських пенсіонерів, - Денісова (відео)
четвер, 8 вересня 2016, 14:18

Народні депутати фракції “Народний фронт” Людмила Денісова, Максим Бурбак та Олександр Горбунов зареєстрували законопроект №5088 - щодо розподілу коштів від спецконфіскації активів Януковича на оборонні програми та соціальну сферу.

Як йдеться у пояснювальній записці, отримані 1,5 мільярда доларів розподіляються наступним чином: 50% коштів - на фінансування заходів щодо підвищення обороноздатності і безпеки країни, 50% - для надання державної допомоги у зв’язку зі зростанням цін та тарифів на житлово-комунальні послуги.

Як пояснила в інтерв'ю журналістам автор законопроекту Людмила Денісова, кошти, спрямовані до бюджету, першочергово підуть на підвищення обороноздатності нашої держави, “оскільки на 1 вересня 2016 року лише на 20% було забезпечено фінансування Міноборони і бюджету розвитку Міноборони”.

“Друга частина, 50% цих коштів, буде направлена на підтримку пенсіонерів, які отримують пенсію, нижчу за прожитковий мінімум, а таких у нас сьогодні 9 мільйонів 100 тисяч. Тобто, це сьогодні 80% від усіх пенсіонерів, які отримують таку низьку пенсію. І їм буде додатково надано допомогу 1130 гривень”, - повідомила Денісова.

Також кошти від спецконфіскації підуть на підтримку вчителів, лікарів - це ще більше 3-х мільйонів людей, яким буде надана допомога в розмірі 1400 гривень.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua