Кошти від легалізації грального бізнесу підуть на фінансування українського кіно, – Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 26 червня 2015, 15:14

Прем’єр-мінстр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк пропонує ухвалити в Парламенті закон про легалізацію грального бізнесу. Кошти, отримані завдяки цьому, будуть направлені на фінансування культурних проектів, у тому числі українського кіно. Про це Глава Уряду сказав на засіданні колегії Міністерства культури України в п’ятницю, 26 червня.

Сьогодні, наголосив Арсеній Яценюк, Україна витрачає мільярдні кошти на національну безпеку і оборону: «Якщо хтось думає, що нам дають кредити, щоб заправляти танки і фінансувати українських солдатів, - ні. Ми не маємо права жодної копійки з цього кредиту відправити на національну економіку, усе йде на погашення зовнішніх боргів, які не ми робили».

Для того, аби отримати додаткові доходи і профінансувати культуру, Арсеній Яценюк запропонував ухвалити в Парламенті закон про виведення з тіні і легалізацію грального бізнесу. Глава Уряду повідомив, що сьогодні провів із цього питання зустріч з народними депутатами України, в тому числі тими, які критикують таку ініціативу: «Важливо витягнути це з тіньового бізнесу – там не десятки, а сотні мільйонів, які сьогодні розходяться по кишенях. Ми їх витягнемо. Я не обіцяю, що ми все віддамо на культуру, але значна частка піде на фінансування культурних проектів, у тому числі українського кіно».

Арсеній Яценюк не виключає, що за рахунок легалізації грального бізнесу вже на останній квартал цього року у бюджеті можуть бути виділені кошти для українського кіно і передбачене його фінансування на 2016 рік.

Він запропонував започаткувати приватно-державне партнерство для фінансування патріотичних фільмів: «Наша пропозиція - 50 на 50. Половину даємо ми, половину дають телеканали. Наприклад, на короткометражні українські патріотичні фільми».

Він підкреслив важливість розвитку вітчизняного кіновиробництва, адже у війні, розв’язаній Росією, «задіяні найстрашніші інструменти – брехня, міфи і геббельсівська пропаганда, де Росія найсильніша ще з часів КДБ СРСР». 

«Це не війна армії з армією. Це війна одного світу проти іншого, темряви проти світла. Це війна минулого з майбутнім. І в цій війні Володимир Путін застосував все: мову, культуру, історію, цінності. І тому зараз ми боремося за виживання цивілізованого вільного світу, за справжні європейські цінності», - сказав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua