Арсеній Яценюк: Очікуємо, що кожен третій долар надійде в Україну від аграрного сектору (відео)
п’ятниця, 21 серпня 2015, 12:34

Станом на теперішній момент ранніх зернових в Україні зібрано на 2 мільйони тонн більше, ніж минулого року. Очікується, що протягом поточного року кожен третій долар, який надійде в Україну, буде долар від аграрного сектору. Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п’ятницю, 21 серпня, під час наради із основними зернотрейдерами на базі філії «Переяславська» ТОВ СП «Нібулон» у Переяславі-Хмельницькому. 

Прем’єр-міністр повідомив, що в поточному році прогнозується валютна виручка від реалізації сільськогосподарської продукції в обсязі 6 мільярдів американських доларів.

«Ви чудово усвідомлюєте, що це безпосередньо впливає на валютно-курсову стабільність, на те, щоб накопичувати золотовалютні резерви Національного банку країни. І щоби економіка втримувалася в прогнозованих параметрах як по інфляції, так і по валютно-обмінному курсу», - зазначив Глава Уряду. 

Арсеній Яценюк наголосив на ще одній позитивній тенденції: «Це те, що у нас російський ринок фактично складає тепер 2% від загального обсягу сільськогосподарської продукції, яка продається Україною на експорт». Тобто, в чотири рази впала доля Росії в обсягах споживання української сільськогосподарської продукції. «І при цьому відкриті нові ринки, в тому числі ще одна можливість для України, окрім азійських ринків, - це наша угода про зону вільної торгівлі, це як перший крок для того, щоби українська аграрна продукція поступала до Європи, до країн-членів Європейського Союзу», - наголосив лідер «Народного фронту».  

Глава Уряду зазначив, що обсяги такої продукції будуть залежати від того, наскільки «ми здатні конкурувати на зовнішніх ринках і наскільки ми здатні будувати такі елеватори на кшталт «Нібулона», на якому ми сьогодні присутні».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua