Країни-члени ПАЧЕС підтвердили, що повага до суверенітету та територіальної цілісності України є одним із принципів організації
середа, 5 липня 2017, 15:31

Країни-члени Парламентської Асамблеї Чорноморського економічного співробітництва підтвердили, що повага до суверенітету та територіальної цілісності України є одним із принципів організації.

Про це йдеться в прийнятій сьогодні Декларації ПАЧЕС у зв’язку з 25-ю річницею організації Чорноморського економічного співробітництва (ЧЕС), про що повідомила керівник української делегації у ПАЧЕС Людмила Денісова.

«Оскільки у Декларації враховані поправки нашої делегації, її ухвалення – це ще один крок до засудження російської агресії щодо України. Зокрема, у тексті документа зазначено, що дії країн-учасниць ЧЕС мають бути засновані на традиції взаємної дружби та поваги суверенітету, територіальної цілісності та недоторканості кордонів країн-членів», - зазначила Людмила Денісова.

Також вона додала, що Росія та Вірменія не підтримали прийняття документа. За ініціативи вірменської делегації, для його ухвалення була застосована процедура подвійної більшості, згідно з якою необхідна підтримка не менше половини національних делегацій Асамблеї та більшості всіх членів Асамблеї.

«За прийняття Декларації проголосували 44 члена Асамблеї та 10 національних делегацій, а проти – лише 9 членів та 2 делегації», - підсумувала керівник української делегації у ПАЧЕС.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua