Крім оборони території, необхідно захистити й інформаційний простір, – Сергій Пашинський (відео)
понеділок, 19 листопада 2018, 13:00

Необхідно забезпечити не лише оборону території, а й захист інформаційного простору України, ухваливши відповідний законопроект №9275 "Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного простору".

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", керівник профільного Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський під час Погоджувальної ради.

"Всі розуміють, що Україна, на жаль, стала полем не лише військової, а й інформаційної російської агресії. І, на жаль, якщо ми зупинили військову навалу Росії на крайньому сході, то інформаційна агресія й диверсії проходять щоденно", - сказав Пашинський.

"Саме тому ми пропонуємо внести зміни в закон про санкції – про право надати виключно Верховній Раді можливість ініціювати запровадження санкцій проти інформаційних ресурсів, які ведуть підривну діяльність проти нашої держави", – повідомив представник "Народного фронту".

"Я ще раз хочу наголосити: це – дуже простий і зрозумілий закон, а всі, хто каже, що документ спрямований проти свободи слова, – це або агенти Кремля, або просто неосвічені люди", – додав народний депутат.

Сергій Пашинський також висловив прохання у вівторок, 20 листопада, поставити на голосування законопроект №9122 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення закупівлі продукції, робіт і послуг оборонного призначення за імпортом".

"Станом на сьогодні, згідно чинного законодавства, Міністерство оборони, Нацгвардія та прикордонники не можуть здійснювати закупівлі напряму, оскільки існують так звані спецекспортери, які, без сумніву, є таким собі пережитком ще радянської епохи. Саме тому, щоб спростити, зробити більш прозорими (закупівлі. – Ред.) й прибрати корупційні ризики, ми пропонуємо в законопроекті №9122 дати можливість суб’єктам державного оборонного замовлення напряму, без посередників, закуповувати по імпорту товари військового призначення", – пояснив керівник профільного комітету.

"Сподіваюсь, що цей законопроект знайде підтримку в залі", – підсумував Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua