Кримська платформа має стати міжнародною коаліцією в боротьбі за повернення Криму в Україні - Арсеній Яценюк
п’ятниця, 22 січня 2021, 14:46

«Колись казали, що Балтійські країни ніколи не вийдуть зі складу Радянського Союзу. Казали, що Україна так само завжди буде під радянським ярмом. Ми стали незалежні. І Крим повернеться в Україну», - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Ну і тиждень» з Андрієм Куликовим на Громадському радіо.

Арсеній Яценюк нагадав, що після незаконної анексії Криму ним було прийнято рішення про припинення постачання води на півострів. Він також нагадав, що 2014 року резолюція Генасамблеї ООН щодо засудження незаконної анексії Криму була підтримана 100 голосами: «На жаль, ми так до такої цифри більше не дійшли, тому що у нас зараз цифри підтримки українських резолюцій по Криму сягають 60-80. Цю тенденцію треба ламати».

Лідер «Народного фронту» наголосив, що вважає «вкрай правильною» пропозицію про створення Кримської платформи: «Тільки до цієї пропозиції українській владі й президенту треба дуже ретельно підійти».

«Кримська платформа - це фактично міжнародна коаліція країн, які не просто засуджують незаконну анексію Криму Російською Федерацією, а які будуть і підтримувати і посилювати санкції проти Росії, боротися разом з Україною за те, щоб повернути Крим і за те, щоб не визнавали незаконну анексію Криму».

«Це дуже складний, історичний процес, який займе не рік і не 10», - наголосив він. 

Водночас Арсеній Яценюк підкреслив, що категорично не згоден з позицією, нібито Крим не повернеться до України: «Колись казали, що Балтійські країни ніколи не вийдуть зі складу Радянського Союзу. Казали, що Україна так само завжди буде під радянським ярмом. Ми стали незалежні. І Крим повернеться в Україну».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua