КС має бути ліквідований, а конституційна юрисдикція передана Верховному суду - Арсеній Яценюк
четвер, 8 квітня 2021, 16:19

«Президент повинен був запропонувати конституційну реформу правосуддя в Україні, забезпечити громадянам право на захист та справедливість, а не підписувати антиконституційні укази і самому порушувати закон, гарантом якого він зобов’язаний бути», - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що «Європейська солідарність» та «Батьківщина» подали до Конституційного суду подання про оскарження указів президента щодо відсторонення Тупицького: «Добре, що зробили висновки з 2019-го року, коли не підтримали «Народний фронт» і Радикальну партію в захисті Конституції».

Конституційний суд, як і окремі його судді, такі як Тупицький, - вже давно антиконституційні, наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що залишається  прихильником ідеї ліквідації КС та наділення Верховного суду України конституційною юрисдикцією.

«Тепер настав час для Верховного суду України та ще чинного складу Конституційного суду захищати Конституцію і Закон», - написав він.

«Демократія - це інститути, право, закон і справедливість. Вороги демократії - диктатори, популісти і невігласи», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua