Курс на НАТО та ЄС буде закріплено в Конституції України, - Сергій Пашинський (відео)
п’ятниця, 7 вересня 2018, 12:29

Верховна Рада ухвалить наступної сесії євроінтеграційні зміни до Конституції Україні, які полягають у закріпленні стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства в Європейському Союзі та Організації Північноатлантичного договору.

Про це заявив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, представник фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський в інтерв`ю журналістам, коментуючи відповідний законопроект (№9037).

"Я хочу звернути увагу, що ми провели комітет і вже прийняли рішення - одноголосно підтримали законопроект Петра Порошенка про закріплення курсу на ЄС та НАТО в Конституції України", - заявив Пашинський.

"Хотів би звернути увагу, що це, з моєї точки зору, епохальний момент і я надіюсь, що ми швидко пройдемо цю процедуру. Це досить складна процедура: спочатку треба мати підтримку 226-ма голосами у сесійній залі, далі законопроект має пройти перевірку у Конституційному Суді, і далі – на новій сесії ми маємо голосувати. Але я як голова комітету з питань нацбезпеки зроблю усе можливе і неможливе, аби ми отримали таку норму в Конституції і унеможливили повторення ситуації лютого-березня 2014 року", - підкреслив він.

Звернув увагу Сергій Пашинський й ще на одне історичне рішення, офіційно затверджене парламентом цього тижня.

"Ми ухвалили вчора зміни до Статуту (військового, про привітання. – Ред.), так що "Слава Україні!", - підсумував голова профільного комітету.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua