Курс України до НАТО дозволить покращити не лише оборону держави, але й енергетичну безпеку, - Наталія Кацер-Бучковська (відео)
четвер, 8 червня 2017, 16:02

Рішення про прийняття Україною зовнішньополітичного курсу в питанні вступу в НАТО дасть позитивні зрушення не лише в сфері військової підтримки та безпеки, але й дозволить покращити енергетичну безпеку та вдосконалити захист критичної інфраструктури держави від будь-яких можливих нападів, дисбалансів, кібератак тощо.

Про це заявила представник фракції “Народний фронт”, член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська в коментарях журналістам після голосування.

“Рішення щодо закріплення зовнішньополітичного курсу нашої держави, а саме - пріоритету щодо вступу України в НАТО є важливим також в контексті енергетичної безпеки, оскільки НАТО - це не тільки військовий союз, який забезпечує мир та безпеку в світі, а також це організація, яка має багато експертиз, в тому числі з питань захисту енергетичних інтересів та критичної інфраструктури”, - наголосила вона.

Як зауважила народний депутат, вона разом з колегами вже понад рік добивається того, щоб український Уряд прийняв рішення про доєднання до Центру енергетичної безпеки НАТО у Литві та вніс відповідні зміни до Державного бюджету.

“Це є важливим з огляду на те, що для України на даний момент забезпечення енергоресурсами, питання транзиту газу є необхідними умовами для виживання”, - підкреслила парламентар.

Так, Наталія Кацер-Бучковська повідомила, що, наприклад, Центр енергетичної безпеки НАТО працює над концепціями захисту критичної інфраструктури від будь-яких можливих нападів, дисбалансів, кібератак тощо.

“Для України це важливо, оскільки ми маємо атомні станції. Ми повинні захищати наші об'єкти енергетики також і від кібератак. Інформаційна безпека є так само дуже важливою, не лише енергетична”, - пояснила парламентар.

“У першу чергу, потрібно розуміти, що Альянс працює в декількох напрямках. Це не лише напрямок військової підтримки та безпеки, а також напрямок енергетичної безпеки, кібербезпеки. Крім того, для нас не лише може бути метою вступ в НАТО, але й сам процес (вступу в НАТО) дасть позитивні зрушення в організації, отриманні кращого досвіду нашими спеціалістами, які займаються безпекою тих же атомних станцій, забезпеченням кіберзахисту від хакерських атак. Оскільки зараз, фактично, вся злочинність переходить у віртуальний простір. В Україні такої експертизи немає. Тому дуже важливо, щоб наші спеціалісти вчились та переймали найкращий досвід, отримували хороші навички імплементації цих заходів з безпеки в Україні”, - підсумувала Наталія Кацер-Бучковська.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua