Леонід Ємець: Депутати підтримали законопроект, який очистить судову гілку влади та поверне довіру громадян (відео)
вівторок, 20 червня 2017, 12:54

Верховна Рада проголосувала у першому читанні за законопроект №6232 “Про внесення змін в Господарський процесуальний кодекс, Цивільний процесуальний кодекс, Кодекс адміністративного судочинства України та інші законодавчі акти”, що дозволить запустити докорінні зміни в судовій системі, очистити судову гілку влади та повернути довіру громадян до вітчизняних судів.

“За” проголосували 253 народних депутати.

Як заявив народний депутат фракції “Народний фронт”, перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець під час виступу з трибуни, без ухвалення цього закону “ми ставимо хрест на всій судовій реформі, на змінах до Конституції в частині проведення конкурсу до нового Верховного Суду в частині ліквідації чотирирівневих судів, ліквідації спеціалізованих судів”.

“Сьогодні це є ключовий момент і кожен депутат має визначитися, він за те, щоб країна мала чесні справедливі суди, чи він за те, щоб країна лишила корумповану систему, сформовану ще за часів режиму Януковича”, - сказав Ємець.

Народний депутат пояснив зауваження окремих депутатів про начебто недосконале внесення змін до чотирьох процесуальних кодексів одним законом.

“Уявимо ситуацію, де ми маємо прийняти чотири різних законопроекти. І не факт, що вони будуть прийняті одномоментно. У результаті ми матимемо два кодекси, які працюватимуть, а два - які не почали. Це означає, що дві палати Верховного Суду отримали можливість працювати, а дві - ні. Юридичною мовою - це поставить під сумнів роботу нового Верховного Суду, легітимність його створення, укомплектування, початок роботи та ухвалення його рішень. Тому у нас нема іншого варіанту, як прийняти ці законопроекти одним законом”, - пояснив Ємець.

“Тому комітет і юридичне управління запропонували процедуру, яка дозволить чітко встановити, які зміни і до яких кодексів вносяться, яким розділом. І ми, таким чином, до другого читання абсолютно свідомо і в рамках законодавства сформуємо чіткі зміни до процесуальних кодексів, які дозволять запустити новий Верховний Суд, ліквідувати вищі спеціалізовані суди і запустити реформу апеляційних судів. Це те, чого вимагає український народ”, - резюмував представник “Народного фронту”.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua