Леонід Ємець: На Поштовій площі має бути музей, а не комерційні забудови (відео)
четвер, 5 липня 2018, 13:47

На Поштовій площі у Києві, де було знайдено пам’ятки культурного та історичного надбання України, має бути зведений музей, а не встановлені комерційні забудови.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Леонід Ємець на брифінгу у Верховній Раді.

"Сьогодні Поштова площа – це місце, де знаходиться зріз нашої історії, і ми як держава, як українські громадяни, як українська нація маємо обов’язок перед нашими пращурами та дітьми зберегти це історичне надбання. Історія та її уроки дуже важливі для того, аби не повторювати вже припущені помилки, а рухатися іншим, більш мудрим, шляхом до нашого, без сумніву, прогресивного європейського майбутнього", – зазначив Леонід Ємець.

"Тому аж ніяк не є прийнятною ситуація, коли ані Київська міська влада, ані виконавча влада України не можуть забезпечити збереження культурної та історичної спадщини на Поштовій площі й поставити крапку в питанні можливої забудови тих археологічних знахідок, які там було зроблено. Парламент вимушений на рівні законодавчого органу, який представляє інтереси всього українського народу, втрутитися в цю ситуацію та зазначити свою позицію: неприпустимою є забудова, має бути збережено культурну та історичну спадщину, доступ громадян до ознайомлення з цією спадщиною", – наголосив народний депутат.

"На місці Поштової площі має бути побудований музей, і жоден комерційний інтерес не має превалювати над інтересом державним, національним, інтересом збереження історії нашої нації", – додав він.

Фракція "Народний фронт" висловила свою чітку позицію щодо цього питання, наголосив Леонід Ємець.

"Ми вдячні колегам, які підтримали цю позицію, і звертаємось до Київради з вимогою як до єдиного органу самоврядування київської громади забезпечити вимогу киян, вимогу українського народу – побудувати музей на території Поштової площі й заборонити будь-яке комерційне будівництво на цьому місці нашого культурного й історичного надбання", – підсумував Леонід Ємець.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua