Леонід Ємець: Незалежність енергозабезпечення України — це питання нашої національної безпеки (відео)
четвер, 23 лютого 2017, 16:42

Уряд зобов'язаний вирішити питання щодо незалежності енергозабезпечення України, в тому числі від вугілля з окупованих територій, бо це є питанням нашої національної безпеки.

Про це заявив представник фракції “Народний фронт” Леонід Ємець у четвер в інтерв'ю журналістам.

“Коли ми чуємо про те, що блокада призводить до ризиків для нашої економіки, або для енергозабезпечення наших міст, то логічним висновком має бути те, що ми є залежні від нашого ворога”, - зауважив народний депутат.

“Зараз це блокують наші громадяни, а завтра це може бути сам окупант. Якщо він відріже нам енергопостачання, то що ми після цього будемо робити? Зробимо вигляд, що ми вперше про це почули? Ні. У нас зараз є і має бути не просто можливість, а обов'язок вирішити питання щодо незалежності нашого енергозабезпечення”, - наголосив парламентар.

Так, за його словами, в умовах, що склалися, Україні, можливо, доведеться купувати більш дорогий енергоресурс, наприклад, з Південно-африканської республіки.

“Це має бути питанням нашої національної безпеки. Там переплативши, ми тут не кормимо ворога, який вбиває наших солдат, і встановлюємо незалежний формат від агресора, який намагається нас знищити. Зрозуміло, що цей “краник” треба розібрати, щоб його ніхто ніколи не міг прикрутити. Те, що відбувається зараз, - це як фізичний біль, який, звичайно, неприємний, але який сигналізує про набагато серйозніші проблеми”, - підсумував Леонід Ємець.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua