Леонід Ємець: Переатестація дозволить очистити суддівський корпус (відео)
вівторок, 31 травня 2016, 12:26

Після змін до Конституції в частині правосуддя і ухвалення закону про судоустрій та статус суддів чимало з них будуть звільнені через непроходження переатестації або низький професійний рівень.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець в інтерв'ю журналістам.

"Дуже багато суддів люблять розповідати, що вони - бочка кришталевого смачного меду, в яку політики кидають маленьку ложку дьогтю. Але ми маємо офіційну статистику: Вища кваліфікаційна комісія під час перевірки вищих апеляційних судів встановила, що лише 46% суддів здатні далі виконувати свої професійні обов'язки", - наголосив Ємець.

"Це означає, що менше половини цих суддів взагалі придатні до роботи. При чому судді апеляційних судів мали б бути вище за професійними ознаками та рівнем, аніж судді загальної юрисдикції", - підкреслив народний депутат.

Він також повідомив, що 7% атестованих суддів показали надзвичайно низьку юридичну підготовку, 17% взагалі відмовилися від переатестації, а ще значний відсоток терміново пішов на лікарняний.

"Коли ми ухвалимо судову реформу та зміни в частині Конституції  - ми зможемо звільнити усіх суддів, хто не пройшов переатестацію або відмовився від неї", - підсумував Ємець.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua