Леонід Ємець: Після безвізу з ЄС маємо закрити двері до Росії (відео)
п’ятниця, 9 червня 2017, 11:53

Україна має запровадити візовий режим з Росією для посилення власної безпеки.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", член Постійної делегації у ПАРЄ Леонід Ємець в інтерв'ю журналістам.

Він нагадав, що 11 червня вступить у дію безвізовий режим з ЄС, який дозволить кожному українцю без проблем перетнути кордон будь-якої європейської країни.

"Нам відкрили шлях до Європи, до європейських цінностей, до верховенства права, до демократії, до відсутності тоталітаризму. Але це означає, що ми маємо закрити за собою двері до Росії", - сказав народний депутат.

"Росія - це авторитарна, тоталітарна держава, де абсолютно відсутні свобода слова, свобода волі, яка хоче знищити інші країни, інших людей, подавити їх волю для того, щоб отримати можливість панувати над світом. Це я вам кажу абсолютно стратегічну мету Путіна, яку він з перемінним успіхом намагається реалізувати. І те, що відбувається сьогодні в Україні, - це частина його стратегії з повалення світового мирного правопорядку", - підкреслив політик.

Леонід Ємець також наголосив, що введення візового режиму з Російською Федерацією — це послідовна ініціатива фракції "Народний фронт" та Голови Верховної Ради Андрія Парубія.

"Ми сьогодні шукаємо голоси підтримки у парламенті для того, щоб виходити на голосування, лише чітко розуміючи, що ми отримаємо позитивну підтримку у 226 голосів, необхідну для прийняття постанови. Після цього парламент звертається до виконавчої влади з проханням запровадити візовий режим", - пояснив він.

Більше того, Леонід Ємець зауважив, що буквально вчора міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що у разі такого рішення Верховної Ради "МЗС готовий виконати необхідні умови та запровадити візовий режим з РФ".

Разом з тим, відповідаючи на запитання журналістів щодо можливих незручностей, зокрема для українських заробітчан в Росії, представник "Народного фронту" наголосив, що запровадження візового режиму з країною-агресором захистить українські кордони від перетину їх сумнівними людьми.

"Сьогодні ми маємо обирати між тим, що для деяких категорій наших громадян виникнуть незручності у зв'язку з тим, що вони вимушені будуть оформлювати візи, і між тим, що ми щодня втрачаємо можливості оборони нашої країни, тому що безперешкодно пересуваються через наші кордони російські громадяни. Ми не знаємо, навіщо вони приїхали, що вони тут роблять, скільки вони тут будуть перебувати. Ми не маємо можливості їх видворити", - підкреслив Леонід Ємець.

За його словами, у разі введення віз, росіяни будуть зобов'язані заздалегідь повідомляти мету, термін та місце свого перебування на території України.

"А сьогодні ми змушені реагувати виключно постфактум. Ми реагуємо вже на терористичну, диверсійну діяльність, яку проводять громадяни агресивної країни, яка напала на нас і відібрала шматок нашої території", - резюмував народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua