Леонід Ємець: Рада має ухвалити закон про кіберзахист, щоб уникнути повторення історії з вірусом Petya.A (відео)
четвер, 13 липня 2017, 12:06

Верховна Рада має ухвалити законопроект №2126а "Щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері", який дозволить протидіяти масованим хакерським атакам проти України.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець у коментарі журналістам.

"Ми всі бачили, що це не просто страшилка з фільму про ІТ, а це конкретний злочин, який вчиняється і несе серйозну небезпеку для наших установ. Для державних установ, для нашої атомної безпеки. Те, що цей вірус (Petya.A. – Ред.) зміг зупинити роботу окремих служб атомної станції - це ж небезпека", - заявив народний депутат.

"З цим має боротися наша кіберполіція. Для того, щоб вона робила це ефективно, треба прийняти закон про кібернетичну безпеку. Це реальна небезпека, адже у нас інфраструктура зав'язана на ІТ-технологіях. Цей закон має бути сьогодні прийнятий. Якщо його сьогодні не ухвалити, ми кілька місяців будемо беззахисні перед реальними впливами Російської Федерації на нашу країну", - додав представник "Народного фронту".

"Тому, якщо депутати за це сьогодні не голосують, - буде вчинено злочин проти держави Україна", - резюмував Ємець. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua