Леонід Ємець: Рада має ухвалити законопроект щодо реформи судів (відео)
вівторок, 29 березня 2016, 16:35

Верховна Рада може вже за місяць вийти на прийняття якісного законопроекту щодо судової реформи, над яким працюють фахівці та парламентарі.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя Леонід Ємець в коментарі журналістам.

"Президент знову актуалізував питання щодо судової реформи в частині внесення змін до Конституції, і ми знову продовжуємо наполягати, що реформу треба реалізовувати, але у вигляді, запропонованому Президентом, вона буде недостатньо ефективною", - сказав він.

"Якщо ми передбачаємо повне оновлення суддівського корпусу через прозорі конкурси, недостатньо просто про це написати. Треба, щоб ми дуже чітко законом визначили всі етапи цих конкурсів: що це таке, який має бути результат. Все має бути прописано в тексті, бо всі інші варіанти призводять до того, що замість переоцінювання відбувається псевдооцінювання на знання практики ЄСПЛ, що, звичайно, непогано, але це не дозволяє виокремити професіоналів і відсіяти непрофесіоналів серед суддівського корпусу", - наголосив Ємець.

"Тому ми підготували відповідний законопроект з нашими колегами. Ми його зараз пропрацьовуємо разом із Адміністрацією Президента, щоб він був максимально ефективним. При цьому компромісів уже не буде, бо час для них уже вичерпано. Тільки рішучі дії", - наголосив народний депутат.

Леонід Ємець повідомив, що законом передбачено ліквідацію чотириланкової системи судів, спеціалізованих судів, переглянуто повноваження Верховного суду.

"Я думаю, що ми вийдемо на готовий законопроект для розгляду в парламенті уже за місяць", - резюмував Ємець.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua